آشپزخانه
از گذشته تا آینده، قلب یکخانه آشپزخانه است.
آشپزخانه به بخشی از خانه گفته میشود که قبلاً بهصورت مستقل و در یک اتاق جدا و مخصوص در نظر گرفته میشد ولی در حال حاضر بخشی از سالن پذیرای است. از آشپزخانه برای پختوپز و تهیه غذا مورداستفاده قرار میگیرد. آشپزخانه در هر نوع ملکی با هر نوع کاربردی وجود دارد فقط ابعاد آن بر اساس کاربری ملک متفاوت است، بهعنوانمثال آشپزخانه یک هتل با آشپزخانه یک مغازه یا یک اداره بسیار متفاوت است و در هرکدام تجهیزات بر اساس مورد مصرف متفاوت است.
۱۰ نکته برای یک آشپزخانه عالی
۱ – نورگیر مناسب داشته باشد. مهم است که آشپزخانه پنجره مستقل داشته باشد. داشتن نور کافی بدون در نظر گرفتن چراغها برای آشپزخانه یک امر حیاتی است. ۲- جریان هوا داشته باشد. در آشپزخانه باید گردش هوا وجود داشته باشد و نیز وجود یک پنجره بازشو و داشتن یک هود مناسب بسیار ضروری است، تا در هنگام پختوپز بوی غذا و رطوبت در داخل سالن پذیرایی پر نشود و بهراحتی به فضای بیرون از منزل هدایت شود. ۳ – ارتفاع کابینتها. کابینتها در دو بخش زمینی و هوایی قرار میگیرند در کابینتهای زمینی حداکثر ارتفاع مناسب ۹۰ سانتیمتر است. به این دلیل که انواع ماشین لباسشویی و ظرفشویی ارتفاع حدود ۸۵ سانتیمتر رادارند و چهار سانتیمتر هم صفحه روی کابینها است و یکسانت هم خلاصی در نظر گرفته میشود. ارتفاع بین کابینت زمینی و هوای حداکثر ۶۰ سانتیمتر در نظر گرفته میشود و ارتفاع کابینت هوایی هم حدود ۹۰ سانتیمتر در نظر گرفته میشود. و البته بستگی به محیط فیزیکی آشپزخانه دارد. عمق کابینتها در نوع زمینی حدود ۵۶ سانتیمتر و در نوع هوایی حدود ۳۰ سانتیمتر در نظر گرفته میشود. و صدالبته رنگبندی و زیبای و نوع جنس کابینت بهشدت مهم است. ۴ – نورپردازی. یکی از آیتمهای مهم آشپزخانه نورپردازی است زیرا زیبای آن را چند برابر میکند. و صدالبته در زمان پختوپز نور کافی لازم است. ۵ – ایمنی. منظور از ایمنی، همهچیز است. مثل کلید و پریز درجایی که ممکن است رطوبت و پاشش آب نباشد و یا شیرفلکه اصلی گاز در دسترس باشد. و در صورت امکان یک کپسول آتشخاموشکن در دسترس باشد. ۶ – چیدمان. در آشپزخانههای جدید تقریباً تکلیف همهچیز از قبل معلوم است و پیشبینیهای لازم صورت گرفته است. ولی بههرحال بهتر است حواستان به چیدمان آشپزخانه بر اساس سلیقه بانوی خانواده باشد. ۷ – کشو. داشتن کشو در آشپزخانه بهشدت لازم است ۸ – موقعیت. موقعیت قرارگیری آشپزخانه بسیار حائز اهمیت است. محل دقیق آشپزخانه تأثیر زیادی در زیبای خانه دارد. مثل خیلی دور از درب ورودی نباشد تا راحت بشود مواد غذایی را به آن انتقال داد ۹ – ارتفاع. ارتفاع آشپزخانه خیلی مهم است. در آپارتمانها که معمولاً همارتفاع آپاراتمان است، ولی در برخی از آپارتمانهای جنوبی آشپزخانه را بر روی رمپ ایجاد میکند که باعث میشود تا ارتفاع آشپزخانه بسیار کم شود و در خانههای ویلای که موضوع متفاوت است. بهعنوانمثال در خانه ویلای قبلی خودم ارتفاع آشپزخانه ۴ متر بود که در زمستان همیشه هوای خنک و تقریباً سردی داشت. ۱۰- اجاقگاز – یخچال – ظرفشویی سه بخش مهم آشپزخانه و پرد ترد وجود دارد که عبارتاند از سینک ظرفشویی، یخچال، اجاقگاز. به چیدمان این سه بخش اصلی توجه کنید فاصله بین آنها بسیار مهم است. بیشترین تردد در این سه منطقه است و فاصله و چیدمان این سه عنصر مهم است.